Европейската комисия (ЕК) започна разследване за придобиването от Facebook на американския стартъп

...
Европейската комисия (ЕК) започна разследване за придобиването от Facebook на американския стартъп
Коментари Харесай

Брюксел започна разследване на придобиването на стартъпа Kustomer от Facebook

Европейската комисия (ЕК) стартира следствие за придобиването от Facebook на американския стартъп Kustomer, профилиран в ръководството на връзките с клиентите, съобщи Франс прес. Причината за това са опасенията, че колосът в обществените медии може да употребява непозволено персоналните данни.

Властите в 10 страни от блока, отпред с Австрия, желаеха от европейския изпълнителен орган да проверява интервенцията, която не дава отговор на плануваните от Европейски Съюз финансови прагове, показва Българска телеграфна агенция.

Загрижени да запазят свободната конкуренция, европейците наблюдават доста деликатно за апетита на огромните компании към стартъпите.

Предмет на сходно следствие беше и пазаруването от Google на американския производител на свързани устройства за фитнес Fitbit. Калифорнийският колос бе заставен да даде гаранции за потреблението на данните, с цел да получи зелена светлина за договорката от Брюксел.

В малко официално съобщение от 12 май Европейска комисия показва, че чака публично съобщение от Фейсбук за желанията си по договорката, както и че тя не може да се осъществи без нейно позволение.
" Нямаме самообладание да покажем на регулаторните органи, че Facebook и Kustomer ще предложат по-голям избор и по-добри услуги с помощта на тази трансакция ", отговори през днешния ден в изказване копманията на Марк Зукърбърг. Придобиването на Kustomer идва в миг, в който компанията от Менло Парк се сблъсква с рецензии, защото се пробва да показа данните на потребителите си в другите си приложения, в това число WhatsApp и Instagram.

Опасенията по новото придобиване са свързани с това, че известната чатбот технология на Kustomer - канал за диалог с клиентите, употребен от банките, медицинските кабинети и самолетните компании, където потребителите попълнят поверителна информация - може да сътвори проблеми.

Германски регулатор забрани предходната седмица на Facebook за три месеца да събира данните на потребителите на WhatsApp. В същото време новите ултимативни правила на WhatsApp, съгласно които потребителите или одобряват условието за шерването на данни с компанията-майка или последователно губят функционалностите му, влезе в действие на 15 май.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР